Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ)


ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ


Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.

        Η τεχνολογία εξελίσσεται με πολύ ταχείς ρυθμούς. Στο χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ξεκινήσαμε από την παντοδυναμία των εφημερίδων. Κατόπιν οδηγηθήκαμε στο Ραδιόφωνο, που για την εποχή της κυριαρχίας του θεωρήθηκε επανάσταση. Πολύ γρήγορα πηγαίνουμε στην Τηλεόραση η οποία και εγκαθίσταται ως μια δεύτερη αυτοκρατορία  των Μ.Μ.Ε.
        Από τη δεκαετία του 90 και μετά οι ρυθμοί  ανάπτυξης γίνονται όχι μόνο γρήγοροι αλλά ιλιγγιώδεις. Εμφανίζονται και επικρατούν απόλυτα η Κινητή Τηλεφωνία και το Διαδίκτυο  (Ίντερνετ). Από εδώ και πέρα και σχεδόν κάθε ημέρα όλο και κάτι καινούριο εμφανίζεται στο
χώρο που δημιουργεί νέες προοπτικές.
        Κάπου εδώ δειλά δειλά  κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τα Ιστολόγια ( Blogs) και ανατρέπουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Υποκαθιστούν προς στιγμή με τάση να αντικαταστήσουν τις εφημερίδες και την τηλεόραση ως το κατ’ εξοχήν μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
        Μέσα σ’ αυτόν τον κατακλυσμό της  τεχνολογίας  εμφανίζεται και η δική μου προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ιστότοπου (blog). Γνωρίζω ότι το blog είναι ένα
πολύ σπουδαίο εργαλείο, αρκεί να γίνει σωστή χρήση του. Είναι σαν το μαχαίρι που μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο και δημιουργικό εργαλείο στα χέρια ενός έμπειρου ή καταστροφικό εργαλείο στα χέρια ενός αδαούς ή ενός μικρού παιδιού.
        Πιστεύω ότι το ιστολόγιο πρέπει να είναι επώνυμο, μακριά από εμπάθειες, κομματικές εξαρτήσεις και κάθε είδους φανατισμούς. Στην προσπάθειά μου αυτή χρειάζομαι και τη δική σας αυστηρή αλλά δίκαιη κριτική .Την περιμένω.

                       Γιώργος Φαρμακίδης 29-1-2012

2 σχόλια:

  1. Καλή αρχή στη Blogόσφαιρα Γιώργο. Εύχομαι να είσαι γερός για πολλές και καλές αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ Χρήστο,για τις ευχές σου.
    Επίσης σ' ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια που μου πρόσφερες στη δημιουργία του ιστολογίου.
    Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή